Gestalttherapie voor Genezing en Herstel

LIMEBIRD Gestalttherapiepraktijk voor Genezing en Herstel van Veerkracht

 

 

Er is geen medicijn behalve standvastige diagnosis van jezelf en van anderen; de poging, van het bewustzijn om, zo niet de ondergang geheel te ontvluchten, deze tenminste van zijn vreselijk geweld te beroven, hetgene van blindheid. 

(T.W.Adorno (2006) Minma Moralia; Reflections on a Damaged Life)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Gestalttherapie is de Psychotherapie van Contact.

Contact tussen de mens en zijn omgeving en het doorvoelde contact met het eigen lijf in beweging, contemplatie, meditatie en communicatie.

Als dit contact stroomt en op een op persoonlijke ontwikkeling en op herstel gerichte manier bewegt, voelt men orientatie, certainty-in-the-moment, natuurlijk aanwezig zijn en veerkracht. Emoties kunnen snel veranderen. Het fijnste is als men erachter komt, van welke emotie men meer nodig heeft in het leven, om tevens weer opnieuw balans, vertrouwen, verbondenheid en stabiliteit te kunnen ervaren. 

De Gestalttherapie helpt om te ervaren, dat het mogelijk is om zo te leven dat vooral positieve impressies blijvend zijn en de grootste onrust over mentale en fysieke ziektes verdwijnt.

 

CONTACT LIMEBIRD
Angela Köhnlein
Rotterdam
ansamst@dds.nl
tel. 0650517516
lid:NVAGT/EAGT/RBCZ/
NVDAT
AGB code: 90(0)12884/90(0)33894
KvK:24413749
Praktijkruimte in Kralingen, Rotterdam (om de hoek van AH Oudedijk - adres op aanvraag)


LINKS
CV op deze site pagina werkwijze in bewerking

In 2004 ben in afgestudeerd als Gestalttherapeute bij Daan van Praag op de Nederlandse Academie van Psychotherapie (Amsterdam). Sinds toen ben ik werkzaam als Gestalttherapeut.
Tot op Heden ben ik hiernaast werkzaam bij YOUZ in Den Haag als Psychomotore Therapeut (PMT)
Tevens ben ik Danstherapeut (afgestudeerd bij Codarts Rotterdam in 2008), Movement Shiatsu Therapeut (afgestudeerd in 1998 bij Bill Palmer/SEED UK)
en heb me bij Magdaleen de Bruyckere (BE) jarenlang bijgeschoold om de verwerking van trauma te begeleiden.
Ook Meditatiebehoeftes kan ik vanuit mijn spirituele oriëntatie via Asha-meditatie na jaren van focus hierop binnen mijn huidige Gestalttherapiepraktijk begeleiden.
Zie straks meer op pagina werkwijze

Korte Toelichting praktische informatie omtrent Kennismaking, Intake en Betaling van diensten, Registratiegegevens en Klacht- en Tuchtrecht

Als u hulpvraag aansluit bij wat ik kan bieden, dan volgt er een kennismakingsgesprek, dat alleen de onkosten praktijkruimte dekt. Hierna volgt een intakegesprek waarbij ook praktische afspraken schrijftelijk vastgelegd kunnen worden - het meest belangrijke is en blijft u eigen hulpvraag en de vragen die het in proces zijn in zijn geheel met zich mee brengt. Alle afspraken duren tussen de 45 en 70 minuten, afhankelijk van wat wij met elkaar tijdens de intake afspreken.

 

Afhankelijk van u inkomsten en of u wel of niet beschikt van aanvullende verzekering zijn daarop volgend de kosten tussen de 25.- en 85.- euro per bijeenkomst (onafhankelijk van de tijdsduur). Zo houden wij de kosten helder en bij wat u kunt betalen. Soms maak ik gebruik van het vormen van groepen voor groepstherapie als hier behoefte aan is. Al deze bijeenkomsten zijn vrijgesteld van BTW.

 

 

Via mijn beroepsvereniging voor Gestalttherapeuten en Counselors, de NVAGT (Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Gestalttherapie)/EAGT (Europeese Associatie Gestalttherapie) ben ik op de hoogte van van de overheid erkende klacht- en tuchtrechtprocedures, over welke ik ook u informatie mee geeft, zodra het kennismakingsgesprek heeft plaatsgevonden. Zou u een klacht hebben, kunt u bij deze onafhankelijke commissie terecht voor hulp, en een beroep doen op begeleiding en eventuele juridische mogelijkheden.